Lego-Zeneakadémia: egy hétig épült

Húszezer kockából, 120 Lego-Zeneakadémiával egyébként a gyerekek minden héten játszhatnak a Liszt-kukacok Akadémiája című programon.

A Zeneakadémia Liszt-kukacok Akadémiája című programsorozata játékos módon ismerteti meg a kisiskolás gyerekeket a zenével, és bevezetést nyújt a különféle hangszerek és zenei formák világába. Mindezt még szórakoztatóbbá teszi a Lego-kockákból felépített Zeneakadémia épülete – derül ki az együttműködésről szóló közleményből. A gyerekek berendezhetik minifigurákkal a Nagyterem színpadát, szimfonikus zenekart, vonósnégyest vagy éppen fúvósötöst alakíthatnak az építőkockákból, így játék közben ismerik meg a koncertterem működését. A program célja nem a jövő muzsikusainak képzése, hanem a jövő közönségének kiépítése. A gyerekek a foglalkozásokon azzal a három zenei világgal ismerkedhetnek meg, amely az intézmény oktatását és hangversenyéletét is meghatározza: a klasszikus zenével, a népzenével és a dzsesszel.

Zeneakadémia LEGO változata
Zeneakadémia LEGO változata

A kiscsoportos „Liszt-kukac” foglalkozásokat 2014 tavaszán négyszer rendezik meg: március 22-én, április 12-én, május 10-én és május 24-én, mindig szombaton délelőtt tíz órakor.

A Liszt-kukacok Akadémiájának másik programsorozata a 10–15 éves korosztályt célozza meg. Nekik szól március 9-én a „Zene és rajz”, április 13-án a „Zene és sport”, valamint május 11-én a „Zene és irodalom” című koncert.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.