Egy hét után a főváros is reagált Jancsó Miklós halálára

Jancsó Miklós múlt pénteken hunyt el hosszas betegség után. Míg a New York Times például fényképes nekrológgal búcsúztatta a 93 éves korában elhunyt világhírű filmrendezőt, addig az Emberi Erőforrások Minisztériuma három nappal, a Fővárosi Önkormányzat pedig egy héttel később reagált csak.

Az életének 93. évében elhunyt Jancsó Miklóst, Budapest díszpolgárát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A 20. századi filmművészet egyik legnagyobb alakja, a cannes-i, velencei és spliti életműdíjas, kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész, a magyar mozgókép mestere 2001-ben kapta meg Budapest díszpolgári címét - olvasható a közleményben, amely felidézi a filmrendező életútját is.

Jancsó Miklós hosszan tartó betegség után január 31-én hunyt el. A filmrendezőt a Magyar Filmművészek Szövetsége – amelynek tiszteletbeli elnöke volt –, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.