Egy este a cimbalom jegyében

Lukács Miklós cimbalomművész és kvintettje vezeti be a hallgatóságot a hangszer rejtelmeibe október 13-án este a Millenáris Teátrumban. A koncert egyben a zenész új dvd-jének bemutató estje.

Lukács Miklós klasszikus zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte, érdeklődése eközben a jazz és a világzene felé fordult, ezért számos ilyen formációban jászott. Tagja a Mitsoura zenekarnak és a Dresch Kvartettnek, 2005-ben pedig Szakcsi Lakatos Bélával készített duólemezt Check It out, Igor címmel.

Lukács Miklós
Lukács Miklós látható rajtuk,Vancsó Zoltán felvétele, 2009-10-09,

Lukács Miklós folytatja klasszikus zenei pályáját is: játszott már a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Hamburgi Filharmonikusokkal és a torinói RAI Nemzeti Szimfonikus Zenekarral, komponistaként pedig több kortárs zenei művet  jegyez.

Lukács Miklós kvintettje ( Lukács Miklós-[cimbalom, Bacsó Kristóf - szaxofon, Szandai Mátyás - nagybőgő, Szalai Péter - tabla, Dés András - ütőhangszerek) 2006-ban alakult. A gazdag földrajzi-történeti örökséget, amelyet a cimbalom önmagában és az együttes többi hangszerével együtt megtestesít, a formáció a kortárs zene és a jazz stílusaival ötvözi. A koncerten kortárs cimbalomművek is elhangzanak, Eötvös Péter és Kurtág György kompozíciói, közreműködik Borbély Mihály (szaxofon), Ittzés Gergely (fuvola), Kántor Balázs (cselló), Klenyán Csaba (klarinét).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.