Egy csipetnyi Jamaika

Egy borongós őszi napon nincs is jobb annál, mint kellemes társaságban, egy kellemes helyen élvezni a vidám jamaikai zene lüktető ütemeit. Vérpezsdítő ritmusok, jó hangulat és tánc várja az érdeklődőket november 28-án a Budapest Jazz Club-ban.

A Tilos Witchkitchen Series elnevezésű programsorozatot immár hatodik alkalommal rendezik meg, és ezúttal Magyarország első rocksteady, early reggae zenekara, a T-Rex Riders táncoltatja majd meg a közönséget.

Hazánk bővelkedik a különböző ska és reggae zenekarokban, de a rocksteady, lover\'s rock és early reggae hiányzik a zenei palettánkról. Épp ezért néhány ismert banda tagjai összeálltak, zenekart alapítottak, és úgy döntöttek, pótolják eme hiányosságot. A Pannonia Allstars Ska Orchestrából ismert Lipi Brown mellett az Another Day tagjai is feltűnnek, NO sick\' énekel, Táltos gitározik és vokálozik, Tom pedig billentyűs hangszeren játszik. A basszusért Darth Wada felel, a Ladánybene 27-ből ismerős B Homelock pedig vokálozik és gitározik. Hogy mi is a hat zenész célja? Felidézni a '60-as, '70-es évekre jellemző roots reggae előtti jamaikai zenék varázsát. Azt szeretnék, hogy közönségük átérezze a szerelem lüktetését és a rocksteady beat dinamikus vibrálását. Olyan klasszikus számokat játszanak majd, mint például Hopeton Lewis Take It Easy-je vagy Harry J Allstars Liquidator című slágere. Amire számíthatunk: igazi örömzene, olyan, amelyre bólogatsz, amely lendületbe hoz, jó hangulat és vidámság.

T-Rex Riders - Simmer Down Quashie

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat


A fiúkat a budapesti dancehall-reggae élet első női soundsystem-e, a Sound Sistaz követi. A 2006-ban alakult formáció általában koncertek előtt, illetve után szokott játszani, de egészestés buliktól sem rettennek vissza. 2008-ban csatlakozott Sebő Gabi és Pelsőczi Dóra duójához Mc Nina, azaz Nina Reid egyenesen Jamaikából, így most már három elképesztő energiával rendelkező nő uralja fellépéseik alkalmával a színpadot. Csajos dancehall, ska, reggae és dub mixek és vérpezsdítő ritmusok várják az érdeklődőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.