Egy régész kalandor a világ körül

Szemptember 10-től látható a Travel Channelen Josh Gates Expedíció az ismeretlenbe című régészeti sorozata, melyben a műsorvezető-kutató eltökélten igyekszik választ találni a világ legnagyobb rejtélyeire.
Gates régészdiplomával és csillapíthatatlan kalandvággyal felszerelkezve világszerte kutatja a megoldatlan rejtélyek lehetséges megfejtéseit. Az első adásban a Khmer Birodalom elveszett városát kutatja Kambodzsa őserdejének mélyén, hogy megkeresse azt a misztikus relikviát, mely lehetővé tette az Istenkirálynak, hogy ellenfeleit lángba borítsa.

Majd útnak indul Oroszországból Németországba, ahol régi náci bunkereket fedez fel és igyekszik nyomára bukkanni a történelem legdrágább ellopott műremekének, a Borostyánszobának, amit a németek egy az egyben elvittek a Szovjetunióból. A náci katonák nyomában járva Josh elhagyott náci bunkereket és egy veszélyes német bányát is felfedez.

Josh bejárja az amerikai középnyugatot is, leleplezi a Jesse Jamest körülvevő hiedelmeket és igyekszik nyomára bukkanni a bandita legendás aranykincsének. Azután egy kétórás különadásban új bizonyítékra vadászik Amelia Earhart ikonikus eltűnése kapcsán. Első útja Pápua Új-Guinea feltérképezetlen törzsi területeire vezet, majd utazását Fidzsin fejezi be – itt reméli megtalálni Amelia földi maradványait.

A további részekben keresi a még fel nem fedezett inka Aranyvárost, az elhagyatott virginiai vidéken kutat Thomas Beale legendás kincse után, Norvégiába is elutazik, hogy megfejtse a Viking Napkő, egy misztikus kristály titkát, emberi koponyákat és maja áldozati oltárokat ás ki mexikói barlangokból, megvizsgálja a hatalmas vonalrendszert, amelyet ősi Nazca törzsek rajzoltak a földbe és még jó néhány rejtély nyomába ered.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.