Egy migráns költözött be Kulka Jánoshoz

Velkám Májgrentsz! címmel videósorozatot és albérletkereső programot indított a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. A részvételi doku-sorozat hazai közéleti szereplők és itt élő migránsok közreműködésével készült, akik közösen dokumentálták együtt töltött napjaikat. A kampány és a hozzá kapcsolódó albérletkereső program célja, hogy segítsen albérletet találni azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akiknek ez nehézséget jelent.

Fotó: Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület

Megjelent a Velkám Májgrentsz! videósorozat első epizódja, amelyben Kulka János látja vendégül otthonában néhány napra az Afganisztánból származó, 6 éve Magyarországon élő Amint. Az együtt töltött napokat a szereplők maguk örökítették meg, így a saját felvételekből készült, személyes hangvételű videónapló a lehető leghitelesebben adja vissza megismerkedésük és összebarátkozásuk történetét.

A videót három további epizód követi a kampány keretében (nov. 30-tól dec. 8-ig) Klein Dávid hegymászó, Vranik Roland filmrendező (Fekete kefe, Az állampolgár) és családja, valamint Jónás Vera zenész-énekesnő részvételével.

A filmek személyes történeteken keresztül hozzák közelebb az Iránból, Afganisztánból és Ugandából származó migráns szereplőket, és bemutatják a könnyű együttélés hétköznapi helyzeteit. A sorozat következő epizódja Klein Dávid szereplésével december 2-án kerül nyilvánosságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.