Egy legendás hely tovább él, nyitva a Kis Á

A Tilos az Á legendás hely volt, de szerencsére a Micimackóból ismert figyelmeztetést jelző tábla mellett más is marad belőle. A Tilos bezárása után az underground zenének Szűcs "Szepe" Péter a régi hely emlékére Szabad az Á néven adott otthont. Az Á tavaly februárig működött. Most pedig megkezdte működését a Kis Á, falán Micimackó táblájával.

A leginkább klubnak beillő ötödik kerületi létesítmény nappal reggelizőhelyként, találkahelyként vagy akár free office-ként is működhet - utóbbi célra szélessávú wifi, nyomtató és igény szerint egyéb eszköz is az iroda-homlelessek rendelkezésére áll. 

Komróczki Diána / Fotó

A Kis Á valódi erénye persze nem a nappali időszak megfelelő kihasználásában rejlik, hanem az este kilenc és reggel öt közti sávban. A szervezők reményei szerint az irodalmi estek, standupok, filmklubok és persze a koncertek összeterelnek majd egy kis közösséget esténként. A rendezvények után a kis á pincéje a koncerteken megfáradt zenészeket is összegyűjtené egy közös lazításra. A befogadóképesség nem lesz nagy, de nem is cél valami pénzgyár működtetése. Ez inkább egy kis klub lesz, saját süteményekkel, tapasszal, nem túl hangos, főleg akkusztikus kocertekkel és persze mák pálinkával - mondja Szepe. A pincében a régi hagyományok szerint zenészek állnak a pultba, kiegészítendő keresetüket.

Komróczki Diána / Fotó

A "Nagy Á" várhatóan ősszel nyithat meg, az önkormányzati választások után kezdődhetnek az utolsó munkálatok. Nagyjából egy hónap kell, hogy a megfelelő zajvédelem és egyéb technikai követelmények meglegyenek. A tervek szerint egy 200 fő befogadására alkalmas pince, egy 600 négyzetméteres udvar is várja majd a zenészeket és szomjas vendégeket, emellett a házban hostel is működik majd. Itt többek között a külföldi fellépők kaphatnak majd kosztot és kvártéjt.

Hogy menni fog-e az underground klub? Ezt egyelőre csak remélik a szervezők és támogatók. Volt a régi tilosos társak közül, aki szerint ma ennek már nincs létjogosultsága, és ha valaki meg akar élni a szórakoztató piacon, inkább valami diszkós helyet kell nyisson. Én ezt nem hiszem - mondja Szepe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.