Egy hétvége alatt négy díjat nyert a Saul fia

A magyar filmek közül a Saul fia elsőként nyert fődíjat a zágrábi nemzetközi filmfesztiválon. A szakmai zsűri kiemelkedő és megrázó alkotásnak értékelte a filmet. Christophe Thoke zsűritag, német producer hangsúlyozta, hogy Nemes Jeles László alkotása „nagyon intenzív film, erős fizikai hatást kiváltó emberi üzenettel".

Emellett a stockholmi nemzetközi filmfesztiválon is díjat kapott az alkotás. A zsűri a legjobb rendező díjával méltatta a filmet, és indoklásában kiemelte, hogy a Holokauszt filmes ábrázolása korábban „sosem volt ennyire mellbevágó".

Bydgoszcz-ban a hétvégén véget ért Camerimage filmfesztiválon Erdély Mátyást a Saul fiáért a rangos Bronz Béka díjjal méltatta a szakmai zsűri. A nagyszabású lengyelországi filmünnepen, melynek középpontjában az operatőri teljesítmény áll, évről-évre több tízezer filmrajongó vesz részt és a leghíresebb operatőrök is ellátogatnak a fesztiválra. Idén többek között Vittorio Storaro, Chris Menges és Ed Lachman „operatőr legendák" emelték az esemény fényét.

A negyedik díjat az Egyesült Királyságban gyűjötte be a film. A több városban megrendezett zsidó filmfesztiválon (UK Jewish Film Festival) idén először díjazták a legjobb elsőfilmet. A díjat, melyről brit filmesek döntöttek, a Saul fia nyerte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.