Edinburghban a Puskás-film

Almási Tamás portréfilmjét vetíti az edinburghi New Europe filmfesztivál, a Bibliothéque Pascal amerikai körútja Ohióban és Kaliforniában folytatódik - adta hírül a Magyar Filmunió.

A hétvégén kezdődik a New Europe filmfesztivál Edinburghban. A skót nagyváros patinás mozijában, a Filmhouse-ban 12 napon át a közép- és kelet-európai mozgóképeké a főszerep.
Magyarországról ezúttal Almási Tamás Puskás Hungary című portréfilmje érkezik a fesztiválra. A futballtörténelem egyik legnagyobb egyéniségéről, Puskás Öcsiről készített egészestés dokumentumfilmet Amerikában és Spanyolországban is díjazták fesztiválkörútja során.

Los Angeles, Chicago, Palm Springs, Denver és Austin után további neves amerikai filmfesztiválok is műsorra tűzik az elmúlt év egyik legsikeresebb magyar játékfilmjét, a Bibliothéque Pascal-t. Hajdu Szabolcs álom és valóság határán játszó alkotása jelenleg a clevelandi filmfesztiválon versenyez, mely Ohio állam legnagyobb filmes rendezvénye. A Török-Illyés Orsolya főszereplésével készült Bibliothéque Pascal ezt követően Kaliforniában,

 

Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.