Duna TV "optimalizáló leépítést" tervez

A kihasználatlan erőforrásokat megszüntető "optimalizáló leépítést" tervez jövő tavaszra a Duna Televízió - mondta Szekeres László gazdasági alelnök.

Negyven műsorkészítő és műszaki munkatárstól válnak meg várhatóan - közölte, hozzátéve, az adminisztrációban dolgozók létszáma "évek óta a működési minimumon van".

Szekeres László szerint a gazdasági folyamatok és az üzleti terv időarányos adatainak ismeretében a jövő év első negyedében születhet döntés arról, pontosan hány embert és kiket bocsásson el a most mintegy félezres létszámmal működő köztelevízió.

Az alelnök hozzátette, nem tervezik, hogy jelentősen emelnék külső gyártású műsoraik arányát, mivel "az sem olcsóbb", ugyanakkor utalt arra: három esztendeje nem reagál az inflációra az állami büdzséből érkező összeg, ennek következtében pedig számos fejlesztésről voltak kénytelenek lemondani. "A műszaki megújulást köti gúzsba a pénzhiány" - mondta Szekeres László, megtoldva ezt azzal, hogy a digitális átállással kapcsolatos feladatokra sem kaptak eddig plusz pénzt a költségvetéstől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.