Dargay-sorozat az Urániában

A Vuk, a Lúdas Matyi és Az erdő kapitánya is látható lesz a Dargay Attila rajzfilmrendező 85. születésnapját ünneplő vetítéssorozaton, amelyet június 20. és 24. között rendeznek meg a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az évfordulós megemlékezés megnyitóján, június 20-án 19 órakor Veress József filmkritikus idézi fel a magyar rajzfilm három éve elhunyt kiválóságának munkásságát, majd többek között a nagy sikerű Gusztáv-sorozat epizódjaiból láthat válogatást a közönség.

A Dargay-ünnep alkalmából a művész ritkán látható munkáit ugyancsak vetítik, köztük első önálló rajzfilmjét, a Ne hagyd magad, emberkét! és a Variációk egy sárkányra című produkcióját, amellyel a klasszikus meséket forgatta ki megszokott menetükből.

A Lúdas Matyi a rendező első egész estés rajzfilmjeként készült el 1979-ben, és azóta generációk örök filmélménye maradt. Június 21. és 24. között nemcsak ez a Fazekas Mihály művéből született alkotás, hanem további nagy filmjei közül az 1981-ben bemutatott és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Vuk, az 1984-es, Jókai Mór írásából forgatott Szaffi, az 1989-es Sárkány és papucs, valamint az 1990-ben készült Az erdő kapitánya is megtekinthető a Rákóczi úti filmszínházban.

A Balázs Béla-díjas, érdemes és kiváló művész 85. születésnapja előtt tisztelegve a Magyar Posta Vuk-motívumokkal és bélyegekkel díszített alkalmi borítékot bocsát ki, amely a Dargay-napok alatt megvásárolható az Urániában. Az alkalomra egy Dargay portréját és aláírását ábrázoló bélyegző is készül.

A mozilátogatókat különleges ajándék csokoládéval is meglepik.

Dargay Attila filmje, Az erdő kapitánya huszonkét éve készült
Dargay Attila filmje, Az erdő kapitánya huszonkét éve készült
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.