Márta István Pécsett egész negyedet kap

Információink szerint Pécs város fideszes vezetése Márta Istvánt akarja kinevezni a Zsolnay Örökségkezelő Kft. élére. Egyelőre az érintettek nem nyilatkoznak.

A kft. a baranyai megyeszékhely fontos kulturális intézményeit integrálja. Így ez a nonprofit gazdasági társaság üzemelteti a világörökség részét képviselő sírkamrákat, a vidék legkorszerűbb hangversenytermével rendelkező 999 férőhelyes Kodály Központot és az átadás előtt álló Zsolnay Negyedet, ahol kiállítások és a legkülönbözőbb rendezvények találnak otthonra.

Márta István
2011. május 2. Márta István az Új Színház igazgatója, interjú. Fotó: Kocsis Zoltán

Márta István februártól irányítaná a kft.-t. A 60 éves zeneszerző 1998 óta igazgatja a fővárosi Új Színházat, s idén újra pályázott erre a posztra, ám hiába találta a szakmai zsűri a legjobbnak pályamunkáját, Tarlós István, Budapest főpolgármestere Dörner Györgyöt, a radikális jobboldaliságát gyakran hangoztató színészt nevezte ki a teátrum élére 2012. február 1-jétől.

Márta István számára a baranyai megyeszékhely nem ismeretlen terep, hisz ő a vezetője a Pécsi Országos Színházi Találkozónak. A POSZT idén már komoly pénzügyi nehézségekkel küzdött, ez azonban – az előjelek alapján – még inkább igaz lesz a Zsolnay Kft.-re, így a leendő igazgató kemény feladat előtt áll. A Zsolnay negyedbe például évente 100 ezer vendéget szeretne becsalni a város, ám kérdés, hogy honnan lesz pénz a negyed marketingjére.

Márta István nem cáfolta és nem erősítette meg a kinevezéséről szóló hírt. A pécsi városháza a héten sajtótájékoztatót tart az ügyben, tudtuk meg a polgármesteri hivatal szóvivőjétől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.