Dörner embere kapja a soproni színházat

Pataki András veszi át a Soproni Petőfi Színház vezetését - erősítette meg a korábbi híreket a város önkormányzatának sajtófőnöke. Kuslics Balázs arra hivatkozva hárította el a további kérdéseket, hogy az új igazgató szerdán, sajtótájékoztatón hirdet társulatot és évadprogramot.

Márciusban elhagyta a soproni színházat Darvasi Ilona igazgató, mert az intézményt működtető Pro Kultúra Sopron Kft. – melynek az önkormányzat a tulajdonosa – nem tartott igényt a korábban általa szerződtetett Huszti Péter munkájára. Huszti gyakorlatilag művészeti tanácsadója, meghatározó egyénisége volt a színháznak. Darvasi Ilona ragaszkodott a színművészhez, s kijelentette, hogy nélküle ő sem marad. Ezt az ígéretét be is tartotta.

Darvasi Ilona utódját, Pataki Andrást a szakma Dörner György köreihez sorolja, nem is alaptalanul. Az általa irányított Forrás Színháznak Dörner 2006 óta volt a tagja, jelenleg is szerepel a társulati névsorban. Az Új Színház jelenlegi vezetője saját pályázata idején beszélt arról, hogy Patakit rendezőként foglalkoztatná. És ez így is lett már ebben az évadban: a Vendégség című Páskándi-darabot ő állította színpadra, a premier áprilisban volt. 

Pataki András egyébként a Hittudományi Főiskola mellett művelődési menedzser szakon szerzett diplomát, Marosvásárhelyen pedig színházi rendezőként végzett. Veszprémben öt évig operatív igazgatóként vett részt a Petőfi Színház munkájában, azóta a Forrást irányítja. És ő az Evangélium Színház művészeti vezetője is.

Szakmai körökben arról beszélnek, hogy Pataki soproni színháza együttműködik majd Dörner teátrumával.

 

   

 

  

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.