Donald Trumpot lehitlerezték az Emmy-díjátadón

A Trónok harca megint megdöntött egy rekordot, és a transznemű nagypapa is újra tarolt az Emmy-díjátadón.

A Trónok harca ismét rekordot döntött a vasárnap éjjeli Emmy-díjátadón: a korábban átadott technikai Emmykkel együtt idén 12 szobrot söpört be, akárcsak tavaly, és ezzel összesen már 38 Emmyje van, amennyit korábban még egyetlen sorozat sem gyűjtött össze. A Trónok harca vitte el többek közt a legjobb drámasorozat és a legjobb rendezés díját is.

A Trónok harca csapatának egy része
Mario Anzuoni / Reuters

Nemcsak a Trónok harca ismételte meg tavalyi teljesítményét: ismét Az alelnök lett a legjobb vígjátéksorozat, főszereplője, Julia-Louis Dreyfus kapta a legjobb színésznő díját a vígjátéki kategóriában, amit immár hatodszor nyert el, és Jeffrey Tambor lett a legjobb színész a vígjátékoknál a Transparent című sorozatban nyújtott alakításáért, akárcsak tavaly.

Jill Soloway
Mario Anzuoni / Reuters

Az este folyamán természetesen sok Donald Trumpra kihegyezett poén hangzott el, de legsarkosabban talán a transznemű nagypapáról szóló Transparent rendezője, Jill Soloway fogalmazott a színfalak mögött azután, hogy átvette a legjobb vígjátékrendezés díját. Trump kisebbségekkel kapcsolatos retorikáját Hitler zsidókkal szembeni retorikájához hasonlította. „Trump ugyanezt csinálja ... disznóknak nevezi a nőket, ha nem úgy néznek ki, mintha szépségversenyen vennének részt, a muszlimokat és a mexikóiakat okolja a problémáinkért, gúnyt űz a fogyatékkal élőkből. Ez ellenségképzés, amit a történelem során háborúk elindítására és megnyerésére használtak”.

Rami Malek
Mario Anzuoni / Reuters

Kisebb meglepetés volt, hogy a drámai kategóriában a legjobb színész Rami Malek lett, akit a Mr. Robot főszerepéért most először jelöltek. Rendszeres hallucinációktól gyötört figurájára utalva Malek „mondjátok, hogy ti is látjátok ezt!”-megjegyzéssel vette át a díjat. A drámai kategóriában a legjobb színésznő Tatiana Maslany lett a Sötét árvák című sorozatban nyújtott alakításáért.

A Trónok harca után a legtöbb díjat az American Crime Story: Az O.J. Simspon-ügy vitte el: összesen 9 szobrot gyűjtött be. A Marcia Clark ügyészt megformáló Sarah Paulson elhozta magával a gálára Clarkot, és köszönőbeszédében bocsánatot kért tőle, amiért korábban, az egész világhoz hasonlóan, rosszul ítélte meg őt.

A díjazottak teljes listája itt tekinthető meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.