Diótörő-fesztivál lesz az Opera előtt

November 30-án, advent első vasárnapján este 6-kor ünnepélyes keretek közt nyílik meg a Diótörő-fesztivál, a Magyar Állami Operaház szabadtéri karácsonyváró programja, amely immár negyedik alkalommal, ismét egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adventi adománygyűjtő kampányával.

Az Opera Andrássy úti fesztiválja mellett a tradicionális Diótörő-sorozattal, karácsonyi hangversenyekkel és a jótékonyság jegyében szervezett programokkal készül az ünnepre.

A tradíciókhoz híven november 27-re virradóra felállítják az ország egyik legnagyobb karácsonyfáját az Operaház előtt. A földalatti lejárójának két-két oldalára kikerülnek a Diótörő Fesztivál emblematikus hírnökei, a különleges hirdetőoszlopok a több mint hatvanéves Diótörő balett faragott, festett mesealakjaival.

Az intézmény a teljes adventi időszakban a patinás épület köré invitálja a családokat. Esténként, a benti előadások előtt kóruséneklés teszi meghittebbé az ünnepvárást. A Hajós utcai szfinx „A'Capella" teraszán a dalszínház gyermekkara mellett idén további 17 énekkar sorakozik fel, hogy december 23-áig minden este muzsikával kedveskedjenek a Diótörő Fesztivál vendégeinek.

A sokadalom teljes bevételét az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.