Díjazták a Demenciát Szentpéterváron

Amint azt az MTI hírül adta, a vilniusi Városi színház Sirály című előadása mellett Mundruczó Kornél Proton Színházának Demencia című előadása nyerte el a kritikusok díját a Balti ház elnevezésű szentpétervári színházi fesztiválon. Az UNESCO-díjjal kitüntetett Balti ház fesztivált 1991 óta minden év októberében tartják, és alapvetően európai színházi premierekre épül. A színházi kritikusok nemzetközi szövetségének úgynevezett bázis rendezvényén ebben az esztendőben 12 színházi társulat 15 előadása szerepelt.

Az 550 főt befogadó szentpétervári színházterem teljesen megtelt, amikor a Demenciát játszották. "Jóleső érzéssel tapasztaltuk, hogy a nézők megfelelően fogadták ezt az egyáltalán nem könnyű történetet, amely lehet, hogy sokak számára ismeretlen Oroszországban. Mindazonáltal Mundruczó Kornél színházi és alkotói nyelvezete nagyon közel áll a mi fesztiválunk programjához" - mondta Európa egyik legtekintélyesebb színházi seregszemléjének vezető munkatársa, Marina Beljajeva, a fesztivál művészeti igazgatója.

Marina Beljajeva azt is elmondta, hogy három éve, egy varsói színházi fesztiválon látták Mundruczó egyik rendezését, azóta szerették volna elhozni őt és társulatát Szentpétervárra.

Már tavaly is meghívták a Proton Színházat - akkor a Szégyen című előadásukkal, - de a budapestiek megbetegedés miatt kénytelenek voltak lemondani a fellépést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.