Díjat kapott Sipos József Wallenberg-filmje Jekatyerinburgban

Különdíjat nyert Sipos József Az elveszett európai című alkotása Oroszországban, a Jekatyerinburgban rendezett dokumentumfilm-fesztiválon.
A civil áldozatvállalásért járó különdíjjal Tatyjana Merzljakova, Szverdlovszk megye emberi jogi megbízottja tüntette ki az alkotást - tájékoztatta a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Tatyjana Merzljakova indoklásában azt hangsúlyozta: "Fontos felidézni és bemutatni a vészkorszak kiváló embereit, akik a mai nemzedékek számára példaképek lehetnek." A Simon Kornél közreműködésével készült 61 perces fekete-fehér film az emberi történetre koncentrál, s a hősiesség pillanatai előtti Raoul Wallenberg bemutatására vállalkozik.

Az orosz dokumentumfilmek Jekatyerinburgban megrendezett éves seregszemléje két magyar alkotást is műsorra tűzött idén októberben. Ferenczi Gábor Overdose - Vágta egy álomért című alkotása és Sipos József Raoul Wallenbergről készült fikciós dokumentumfilmje volt látható. Az eseményen Détár Krisztina producer és Sipos József rendező-forgatókönyvíró is részt vett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.