Digitális dívák

Különleges sikert ért el Kolonits Klára és Fodor Bernadett: a két opera-énekesnő egy telefonos játékapplikáció szereplője lett.

A szokatlan játékhoz Mozart Varázsfuvolájának nagy visszhangot kiváltó, két esztendővel ezelőtt bemutatott osztrák színrevitelét használták fel. „Ez a látványos produkció a Linzi Landestheater előadása volt 2013 őszén” – mesélte a Népszabadságnak Kolonits Klára, aki az Éj királynőjét énekelte a darabban.

 

Kolonits Klára az Éj királynőjeként
Kolonits Klára az Éj királynőjeként

– „Ez volt az új, Volksgartenben felépült színház nyitó előadása, amelyet mai környezetbe álmodott Mijamoto Amon rendező. A nyitány alatt Paminamama és Taminopapa a három gyerekkel némajátékban előad egy hagyományos családi konfliktust, robban a családi bomba, és Taminopapa egy számítógépes játék kellős közepén találja magát egy digitális kígyóval harcolva. A díszletet ettől kezdve 3D-ben vetítik, az énekesek egy blue-boxban játszanak, minden köréjük van vetítve. A kosztümjeink is a digitális világot idézik, szinte kézenfekvő volt, hogy tényleg játékot készítsenek az előadásból.”

Kolonits Klára dominaként, latexszerű öltözetben látható a szeptember végén megjelent játékban, Fodor Bernadett pedig a harmadik hölgy szerepében kapott toronymagas parókát és műanyag „műmelleket” Ota Maszatomo jelmeztervezőtől. Az előadás jelenleg Tokióban fut nagy sikerrel, a játék pedig Magic Flute Gameplay néven megtalálható az App Storeban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.