Derzsi csúnya búcsúztatása

Az internetes fórumokon megkapta a magáét Pozsgai Zsolt, az Új Színház művészeti vezetője Derzsi János távozására írt szövegéért.

Undorító, hányinger, stb. írják a kommentelők az internetes fórumokon (pl. a Színház.hu-n) az Új Színház művészeti vezetőjének Derzsi János távozására írt elbocsátó szép üzenetére. Főleg annak utolsó bekezdése verte ki az olvasók körében a biztosítékot, miszerint köszönik Derzsinek azokat az érdemi információkat, amelyeket az előző vezetésről részletesen, aprólékosan közölt velük.

Mint ismeretes Derzsi János tegnap bejelentette, közös megyegyezéssel távozik a színháztól, ahol rossz darabokban, méltatlan szerepek várnák. Távozását elsősorban színházbeli rossz közérzetével indokolta. Erre íródott ma Pozsgai Zsolt következő közleménye:

"Derzsi János az Újszínház előző vezetése alatt kisebb karakterszerepeket kapott, és a szerződtetési tárgyaláson örömmel vette az új vezetés megjelenését. Ezt követően egy utazó színházi produkcióval, mely szerte Európában fellépett, tavaszi előadásokat játszott. Örömmel vettük, hogy végre művészetéhez méltó feladathoz jutott, és sikereket ér el. Természetesen úgy, hogy közben az Újszínházban kapta a fizetését. Ez év őszére a művész ismét bejelentette utazási szándékát a produkcióval, mely miatt az első félévben új bemutatóban nem tudtuk alkalmazni. A színház anyagi lehetőségei azonban nem engedik meg, hogy munka nélkül kapjon fizetést, ezért azokra a hónapokra fizetés nélküli szabadságot ajánlottunk, amelyen ő felháborodott.

Sajnos, a mai helyzetben nem tehetjük meg a többi színésszel szemben sem, hogy teljesítmény nélkül fizetünk. Ezt követően Derzsi János közös megegyezéssel távozik a színháztól.

Köszönjük neki azokat az érdemi információkat, amelyeket az előző vezetésről részletesen, aprólékosan közölt velünk, nagy hasznát vettük az első időkben. És kívánunk számára a további művészi pályájához sikert, örömöt.

Pozsgai Zsolt

művészeti vezető"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.