Dél-koreai film nyerte az Arany Oroszlánt

A dél-koreai Kim Ki-duk nyerte az Arany Oroszlánt a Pieta (Irgalom) című művéért, melynek középpontjában egy brutális pénzbehajtó áll, akinek életét totálisan felfordítja, amikor egy asszony megjelenik nála, és azt állítja, hogy ő az anyja, aki csecsemőkorában magára hagyta, és az ő hibája, hogy egy érzelemmentes “állat” lett a gyerekéből.

Noha sokan Paul Thomas Anderson sikerére “esküdtek”, az amerikai alkotónak meg kellett elégednie a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlánnal – illetve a két főszereplője, Joaquin Phoenix és Philip Seymour Hoffman osztozott a legjobb férfi alakításért járó elismerésen. A zsűri különdíját az osztrák Ulrich Seidl kapta a Paradise trilógiájának második darabjáért, a Faithért.

A legjobb színésznő Hadas Yaron lett a Fill The Void című izraeli drámáért. A legjobb forgatókönyv díját Olivier Assayas vehette át az önéletrajzi ihletésű Apres mai című filmjéért. A legjobb fiatal színésznek az olasz Fabrizio Falcót választották, aki a versenyprogramban szereplő mindkét olasz filmben (E' stato il figlio, Dormant Beauty) játszott. A technikai különdíjat Daniele Cipri rendező kapta az E' stato il figlióért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.