Csukás Sándor lett az év operatőre

Csukás Sándor nyerte el idén az Év operatőre - Illés György-díjat a Magyar Operatőrök Társasága által rendezett Aranyszem Operatőr Versenyen.

A Magyar Operatőrök Társasága (Hungarian Society of Cinematographers - HSC) 2011-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg az Aranyszem Operatőr Versenyt, melynek díjkiosztóját vasárnap este tartották.

A HSC által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint az Év operatőre - Illés György-díjat 2011-ben Csukás Sándor nyerte. Az elismerést a Magyar Operatőrök Társaságának elnöksége, illetve az Aranyszem Operatőr Verseny zsűrije adományozta Csukás Sándor elmúlt években forgatott filmjeinek folyamatos, magas színvonalú művészi és szakmai megoldásokkal megvalósított munkájának elismeréséül, kiemelve az idén bemutatott Társasjáték című televíziós sorozatot és a Made in Hungary című játékfilmet.

Az Aranyszem Operatőr Versenyben a játékfilm kategóriát Szatmári Péter, a tévéfilm kategóriát Tóth Zsolt nyerte, míg a kisjátékfilmek kategóriájának díját Réder Györgynek ítélte a zsűri.

Rév Marcell a diákfilm kategória legjobbjának bizonyult idén, a dokumentumfilm kategória győztese pedig Boros György lett.

A dramatizált dokumentumfilm kategória díját Kiss Aurél nyerte el, a reklámfilm kategóriában Mayer Zoltánt jutalmazta a zsűri. A zenés klip kategória győztese Mayer Zoltán lett, míg a Visionteam operatőr díjat ifjabb Seregi László kapta.

A díjnyertes filmeket pénteken 16 órától vetíti a budapesti Toldi mozi.
 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.