Csukás István-díjjal a színházigazgatói posztért

Őze Áron a Pesti Magyar Színház igazgatója Csukás István nevét viselő díjat alapított a budapesti Mesemúzeumban. Őze Áron az idei évben ismét beadta pályázatát a Hevesi Sándor téren álló színház igazgatói állására. A díj alapítása, a vezető pályázatának egyik kiemelkedő része.

„A Teskándi Csukás István Iskola, a szárszói Csukás Színház, a kisújszállási Bagaméri szobor után a Pesti Magyar Színház Csukás István-díját nagy örömmel fogadom. Úgy érzem, hogy a sok szeretetet, amit adtam, most visszakapom, és a gyerekektől!" – nyilatkozta az elismerésről a névadó.

Őze Áron az előző színházi évad végén jelentette be, hogy a 2014. december 31-én lejáró megbízatása után, ismét beadja pályázatát a Pesti Magyar Színház vezetésére. Kiemelte, hogy két ciklust tart „egészségesnek" a vezetői pozícióban, így ő mindenképpen szeretné folytatni a megkezdett munkát. A pályázatot a nyár közepén adta be.

Az írásban kiemelt helyett kapott a Csukás István-díj, az elismerés kuratóriumának elnöke maga Csukás István lesz.

„A Pesti Magyar Színház eddigi tevékenysége során is kiemelt figyelmet fordított nagyszínpadi gyermekelőadások alapjául szolgáló új magyar írások megrendelésére, fejlesztésére. A műfaj olyan képviselőivel dolgozott és dolgozik együtt, mint Berg Judit, Szabó Borbála, Böszörményi Gyula, Jeney Zoltán- minden esetben megvalósuló, ténylegesen bemutatott és repertoáron tartott produkciókat hozva létre."- olvasható Őze Áron pályázatában.

Őze Áron és a Pesti Magyar Színház társulata a díj életre keltésével ezt a munkát kívánja az elkövetkezendő évadokban tovább folytatni. A Csukás István díj egy meghívásos pályázat nyertesét illeti majd, és az elismerésen túl, a mű nagyszínpadi bemutatását is jelenti. A díj kuratóriumának tagjai: Balázs Ágnes, Berg Judit, Szabó Borbála, Böszörményi Gyula, Jeney Zoltán, Perczel Enikő, Göttinger Pál és Őze Áron.

A Pesti Magyar Színház az ifjúsági- és gyermekirodalmi műfajban tevékenykedő hazai színházakat, szakmai szervezeteket kéri fel, hogy jelöljék a műfaj rangos szerzőit a meghívásos pályázatra. Ezzel nem csupán a résztvevő intézmények, szervezetek közötti szakmai kapcsolat mélyül el, hanem a teátrum a kortárs szerzőinknek még felületet is nyer, reményeik szerint fellendítve ez által a születendő darabok számát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.