Hihetetlen árat fizetett a Korán egyetlen lapjáért

Az aukció előtti érték csaknem félmilliószorosát fizette ki egy névtelen londoni vevő a Korán egyetlen, ismeretlen korú, szakadt lapjáért. A 68 ezer dolláros vételár még az Owens aukciós házat is meglepte, igaz, pár hónapja egy még rosszabb állapotú lapot a Koránból 27 ezer dollárért adtak el, ahhoz tulajdonosa 10 dolláért jutott egy falusi zsibvásárban.

A CNN cikke szerint egy szakadt lap, olcsó keretben, amiért egy aukción 68 ezer dollárt, vagyis több mint 16 millió forintot fizettek ki. Mint az Index cikkében Mark Owens, a Sydney-i aukciót vezető ügynök szerint nem sokat tudni a leletről, csak annyit, hogy a Korán egy lapja - a korát sem tudják megbecsülni. A vevő sejthette, hogy a lap az aukció előtti, 37-55 dollár közöttre tett értéknél jóval többet ér.

A rendkívül sikeres licit  után, amelyen az Owens aukciós ház 22 ezer dollárt keresett, és rögtön érkezett hozzájuk féltucat email, melyekhez szakadt Korán-lapokat ábrázoló képeket csatoltak. Mellesleg az aukciós ház Bargain Hunt Auctions nevű ügynöksége hirtelen Ausztrália egyik Korán-szakértőjévé avanzsált anélkül, hogy bármiféle fogalmuk is lenne, mennyit érnek az újabb aukcióra ajánlott lapok egyáltalán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.