Csorba főigazgató marad

December 15-én lejárt a Nemzeti Múzeum főigazgatójának, Csorba Lászlónak a megbízatása. A novemberben kiírt pályázatra hatan jelentkeztek, de mivel nem döntött róla hétfőig Balog Zoltán, a miniszter meghosszabbította az eddigi vezető megbízatását, amíg utódját ki nem nevezik – tudta meg a Magyar Nemzet Csorba Lászlótól.
Még nincs eredménye a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára kiírt második pályázatnak sem. Tavaly november közepén eredménytelen lett az első, akkor – december 15-ig – meghosszabbították posztján a korábbi vezetőt. Csorba azonban az év első felében elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, de mivel megkapta a továbbfoglalkoztatási engedélyt, maradhatott december 15-ig.

A november 4-én közzétett új pályázat beadási határideje december 4. volt. Erre hatan jelentkeztek, közülük Dezső Tamás asszirológust, az ELTE Bölcsészettudományi Karának nemrég leköszönt dékánját, valamint Varga Benedeket, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum főigazgatóját terjesztették fel a miniszter elé – írta meg a Magyar Narancs. A főigazgatói pályázat kiírása szerint egyébként a lejárati határidőt követő 21 napon belül kell a szakmai bizottságnak meghallgatnia jelölteket, és egy hónapon belül döntenie. Ez pedig csak a jövő év elején esedékes. Addig Csorba László marad a posztján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.