Csók Tatán, Czóbel Szentesen turnézik

Olcsó tablótárlat nyílt Csók Istvánról Tatán. Czóbel életművéből viszont Szentesen mutatnak be tisztes válogatást.

Tablókból összeállított vándorkiállítás indult útjára a Csók István Emlékév alkalmából, amelynek első állomása a Tatai Vár. A főleg fotókat bemutató, olcsón kivitelezett tárlat nyáron eljut még Balatonfüredre és Keszthelyre, ősszel pedig Székesfehérvárra, Győrbe, Egerbe és Pusztakengyelre is. A legtöbb helyszínhez a 150 éve született festőnek közvetlen kötődése volt.

Czóbel Béla születése 131. évfordulója alkalmából tavaly a szentendrei Művészet Malomban munkásságát összegző nagyszabású tárlatot rendeztek, idén pedig megkezdődött a képei elhelyezésére szolgáló múzeum felújítása. Ám a művész alkotásai nem kerültek raktárba, hiszen a Ferenczy Múzeum az életművet átfogóan bemutató vándorkiállítást indított útjára.

Így kerülnek – Budapest és Szolnok után – Czóbel Béla válogatott képei most Szentesre, ahol a művész főműveit felvonultató tárlat 2015. július 10-től augusztus 8-ig tekinthető meg a Koszta József Múzeum megyeházi épületében. Többek közt látható lesz a könyvespolc előtt álló Meyer úr, akinek csíkos zakós alakját izzó színfoltok rajzolják ki, de bemutatásra kerül egy vibráló női akt, a Szentendrei Vénusz is. A Szentesre érkező képek értéke meghaladja a 450 millió forintot. A Czóbel-turné következő állomása Szekszárd lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.