Csiklandozó Támadásba lendült fotósok

A lódzi 8. Nemzetközi Fotófesztivál három reprezentatív tárlatán hét magyar fotóművész, valamint egy gyűjtemény mutatkozik be május 9-31. között.

A Lodzi Nemzetközi Fotófesztiválon minden évben 25-30 kiállításon városszerte több száz alkotó képeit mutatják be. Az idei program a Tickle Attack - vagyis a Csiklandozó Támadás alcímet kapta, központi témája ugyanis a vicc, az abszurd és az irónia.

Lengyelország legrangosabb nemzetközi fotós rendezvényén Magyarország lesz a díszvendég. Ennek köszönhetően láthatók majd Barakonyi Szabolcs, Elek Judit Katalin, Erdei Krisztina, Gerhes Gábor, Hangay Enikő, Szász Lilla és Kudász Gábor Arion munkái, valamint a Hórusz Archívum gyűjteménye. A május 9-én nyíló kiállítások főszervezője a nyolc éve - civil alapítványként - működő Krakkói Magyar Centrum.

A Pászt Patrícia vezette magyar centrum, valamint a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából a meghívottak alkotásait három tárlatba rendezik. A Hórusz Archívumot - Kardos Sándor értékes amatőr felvételeit - a város egyik legrégebbi kiállító helyén mutatják be. Az ifjú hazai fotográfusok munkáiból összeállított válogatás, A napos oldal a Fiatalok Galériájában látható. Végül művészkávézóban lógatják falra Kudász Gábor Arion Zöldövezet című tárlatát.

 

 

Szólj anyádnak, hozzon pénzt
Szólj anyádnak, hozzon pénzt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.