Cristina Baggio nyerte az Armel-operaversenyt

Az olasz Cristina Baggio kapta az Armel Operaverseny és Fesztivál legjobb női előadójának járó díjat, a fiatal szoprán A tüzes angyal Renátáját alakította; a legjobb produkció is a Prokofjev-opera lett, amelyet a debreceni Csokonai Színház állított színpadra Silviu Purcarete rendezésében.

A 10 ezer euróval járó elismerést az énekes szerdán a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett díjkiosztó gálaműsoron vehette át.

A Raymond Duffaut vezette zsűri a legjobb férfi előadónak járó elismerést nem osztotta ki, ám két második és egy harmadik díjat odaítélt. A megosztott második díjat két magyar művész kapta: a tavaly is a verseny döntőjébe jutó Balczó Péter, aki Alfred Germont szerepét énekelhette Verdi Traviátájában és Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház magánénekese, aki Kosztantyinként állt a színpadra Thomas Pasatieri Csehov drámája alapján készült Sirály című operájában. A harmadik díjat az orosz bariton, Alekszej Bogdancsikov érdemelte ki az olasz Marco Tutino A lakáj című, Robin Maugham novellája alapján írt egyfelvonásos operájának Barettet alakításáért.

A fesztivált közvetítő két televíziós csatorna - a Duna Televízió és az ARTE Live Web - nézői is szavazhattak kedvenc előadásukra. A magyar adó közönségdíját a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Verdi Traviatája kapta Juronics Tamás rendezésében. A német-francia kulturális adó nézői pedig Knut Vagee egy norvég népmese alapján írt Veslefrikk című egyfelvonásos operáját találták a legjobbnak, melyet Alföldi Róbert állított színpadra a bergeni Den Nye Operában.

A maga nemében egyedülálló - immár harmadik alkalommal megszervezett - verseny két hétig tartó döntőjében öt operaprodukcióban tizenhárom fiatal művész versengett a legjobb női és férfi operaelőadói címért.

 

A legjobb női előadónak járó díjat Cristina Baggio nyerte el
Szeged, 2010. november 18. A legjobb nõi elõadónak járó díjat elnyert Cristina Baggio ad elõ egy részletet Prokofjev A tüzes angyal címû operájából az Armel Operaverseny és Fesztivál díjkiosztó gáláján a Szegedi Nemzeti Színházban 2010. november 17-én. A zsûri a román Silviu Purcarete rendezésében a debreceni Csokonai Színházban készült darabnak ítélte oda a legjobb produkciónak járó elismerést. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.