George Clooney ismét a csúcson

Nyilvánosságra hozta torontói filmfesztivál a versenyprogramját: ezen a rendezvényen mutatják be a stúdiók azokat a filmeket, melyeket majd az Oscar versenyben nyomatnak majd. A jövő évi gála hőse George Clooney lehet, aki mindjárt két műben is érintett.

A szeptember 8. és 18. között megrendezendő nemzetközi mustrán a filmsztár The Ides of March (Március idusa) című politikai thrillerét mutatja be, amely a torontói fesztivál előtt zajló velencei filmfesztivál nyitófilmjeként debütál a filmvásznon. Clooney nemcsak szerepel a filmben, hanem maga rendezte és társ-forgatókönyvíróként is jegyzi. A produkció Beau Willimon Farragut North című darabja nyomán született. Az októberben mozikba kerülő, a politika szürke eminenciásairól szóló drámában Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman és Paul Giamatti is játszik. Nem mellékesen, a mű világpremierje a velencei fesztiválon lesz még augusztus végén – a patinás mustra ezzel nyitja majd meg a kapuit.

George Clooney Elisabetta Canalis olasz színésznő társaságában érkezik a The Men Who Stare at Goats című filmjének bemutatójára
Velence, 2009. szeptember 8. George CLOONEY amerikai színész és és Elisabetta CANALIS olasz színésznő társaságában megérkezik a The Men Who Stare at Goats című filmjének a bemutatójára a 66. Velencei Filmfesztiválon 2009. szeptember 8-án. Az amerikai Grant Heslov rendezte filmet a fesztivál versenyprogramján kívül vetítik. . (MTI/AP/Joel Ryan)

Clooney másik, Torontóban szereplő munkája a The Descendants című családi dráma lesz a fesztivál Special Presentation programjában. Az Alexander Payne rendezésében készült produkcióban a színész egy gazdag férfit alakít, aki felesége tragikus halála után megpróbál utat találni elidegenedett lányaihoz.

Torontóban mutatkozik be a Moneyball című baseball-dráma Brad Pitt-tel a főszerepben. Az igaz történeten alapuló sportfilm alkotógárdájában olyan nagyágyúk szerepeltek, mint a forgatókönyvíró Aaron Sorkin és Steven Zaillian, valamint Scott Rudin és Michael De Luca producer. A fesztivál gálavetítései között lesz a Bruce Beresford rendezte Peace, Love & Misunderstanding című vígjáték is. A New Yorkban játszódó történetben a jogász anya látogatóba viszi kamasz lányait a nagymamához, akit Jane Fonda alakít. Torontóban tartják a világpremierjét Jonathan Levine egy rákos fiatal férfiról szóló, 50/50 című filmjének, valamint Roland Emmerich Anonymus című produkciójának, amelyben a katasztrófafilmek (Holnapután, 2012) rendezője azzal a gondolattal játszik, hogy ki
írhatta Shakespeare drámáit.

A 36. Torontói Filmfesztivál közönsége láthatja először Mathieu Demy Americano című filmjét Salma Hayekkel és Gerardine Chaplinnel, valamint a Juliette Binoche főszereplésével készült, Elles című francia-lengyel produkciót, amely egy prostitúciót kutató párizsi újságíróról szól. Clooney filmjéhez hasonlóan William Friedkin Killer Joe című, Matthew McConaughey-val forgatott thrillere ugyancsak Velencéből érkezik Torontóba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.