Cheikh Lo életműdijat kap

A WOMEX (World Music Expo) életműdíját ez évben a szenegáli Cheikh Lô kapja, jelentették be a rangos világzenei expó szervezői. Az elismerést a rendezvény díjátadó gáláján veheti át a művész, amit szokás szerint a vásár utolsó napján tartanak.

A tizenhetedik WOMEX díjátadót október 26-án a Művészetek Palotájában rendezik meg.

Cheikh Lô, a nyugat-afrikai zene csillaga Szenegálban imádják, a világzene hívei mindenhol ismerik és szeretik, Cheikh Lô kétségtelenül a nyugat-afrikai zene egyik óriása.

Lô zenéje a szenegáli mbalax-ban gyökerezik, izgalmas kitérőket tesz a latin-amerikai, a karibszigeteki, észak-amerikai zene világába, de a nigériai és kongói zenéből is merít. Ahogy erről öt eddig megjelent albuma is tanúskodik: Lô egyszerre sajátosan szenegáli és nemzetközi művész.

A folytonos megújulás és a határok feszegetése jellemzi szerzőként és közreműködőként egyaránt. Zenéjén keresztül meg- és elismertette a világgal a Baye Fall szúfi közösséget is, melynek büszke tagja. Lô ezen eredményeit ismeri el a WOMEX életmű díja, melynek átvétele egy különleges koncertre is alkalmat ad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.