Büntetés előtt tárgyal az RTL Klubbal és a TV2-vel a médiahatóság

Ma egyeztet a két országos kereskedelmi tévécsatornával a délutáni kibeszélő show-król a médiahatóság, amely korábban szokatlanul súlyos szankciókat rótt ki ezen produkciók miatt.

Két - a csatornák bejelentése szerint bíróságon megtámadott - komoly büntetés, fél-félnapos (déltől éjfélig tartó) elsötétítés után újabb szankcióval fenyegette meg a TV2-t és az RTL Klubot az Országos Rádió és Televízió Testület augusztusban. De már akkor bejelentették, hogy a büntetés kiszabása előtt egyeztető tárgyalást tartanak a két érdekelt csatorna képviselőivel.

Testületi tagoktól származó információ szerint összesítve többnapos elsötétítés, illetve több tízmilliós kötbér kiszabását javasolta előterjesztéseiben a médiahatóság hivatala, ezt az értesülést azonban az ORTT sajtóirodája akkor arra hivatkozva nem kívánta kommentálni, hogy döntés-előkészítő iratokról van szó.

Az egyik tag közlése szerint a Fidesz által a testületbe delegált Szalai Annamária egyes szankciók súlyosbítását javasolta, valamint azt, hogy több háromnegyedórás időtartamra osszák el a büntetéseket, a kifogásolt produkciók sugárzása helyett kelljen őket végrehajtaniuk a műsorszolgáltatóknak.

Az információ szerint indítványa része volt az is, hogy - egy több évvel ezelőtti egyezséggel szakítva - a TV2-t ne kötbérrel, hanem képernyő-elsötétítéssel sújtsa a médiahatóság.

Június elején, amikor a médiahatóság arról tárgyalt, mely pontokon hajlandó módosítani a két társaság műsorszolgáltatási szerződését, nem kapott többségi támogatást az a felvetés, hogy a délutáni időszakból soroltassák későbbre (a főműsoridőbe vagy a késő esti sávba) a kibeszélő show-kat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.