Budavár visszafoglalása

Tánccal, borral csábítja maradásra az estére elszivárgó turistákat a budavári Királyi Borház és Pincemúzeum. A számos díjjal kitüntetett, világhírű Csillagszemű Táncegyüttes előadása minden szombaton és vasárnap öt órától látható.

A július 10-től szeptember 19-ig magyar táncok és borok pezsdítik a budai Várat, küzdve a negyed évek óta visszatérő problémájával. Estére a boltok bezárnak, a látogatók elmennek, a királyi palota környéke kihal. Csak összefogással lehet élővé tenni a világörökségi helyszínt -figyelmeztetett Fekete László, a Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, az együttműködés pedig létre is jött. A Palota út és a Dísz tér sarkán található Borház helyszínt biztosít udvarán a Csillagszemű Táncegyüttesnek, amely Táncra lábam! című szabadtéri előadásával a magyar nyelvterület közel minden tájáról bemutat egy-egy táncot.

A koreográfus-rendező Timár Sándor gyerek és fiatal táncosaival Galga-menti, sárközi, rábaközi, mezőségi, zempléni, kalotaszegi, székelyföldi népdalokkal és népviselettel ismertetik meg nézőiket, mellette pedig a Pincemúzeum várja a hazai bor-, pezsgő- és pálinkakultúra iránt érdeklődőket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.