Budapesten a világ

Fővárosunk ad otthont mától október 25-ig a világzene legnagyobb nemzetközi seregszemléjének, a Womexnek. A Müpában, a Bálna épületében és az A38 Hajón számos program várja a – vélhetőleg túlnyomó többségben külföldről érkező – látogatókat. A koncertek mellett lesz konferencia, vásár, DJ-találkozó és számos dokumentumfilm-vetítés is.

A fellépőlistán olyan csemegék akadnak, mint az Iberi nevű tradicionális grúz férfikórus vagy a különc izraeli trombitaművész Avishai Cohen. A kedvencünk egyértelműen a karizmatikus chilei feminista rapper, Ana Tijoux, de annak is eljött a szerencsenapja, aki évek óta arra vár, hogy mongol folkmetalt hallhasson élőben: itt lesz a Nine Treasures együttes.

Akik észak-amerikai folkra és a bendzsó hangjára vágynak, jegyezzék be a zseniális Dom Flemons koncertjét a naptárba – az úriember a Carolina Chocolate Drops együttes tagjaként Grammy-díjat nyert 2010-ben. Aki afrikai ritmusokra pályázik, annak ajánljuk a ghánai Pat Thomas és a Kwashibu Area Band koncertjét, ha viszont ön arra kíváncsi, mi lesz abból, ha a kongói zene hiphoppal vagy elektronikus zenével keveredik, ne hagyja ki Pierre Kwenders fellépését.

Magyarországot idén a többi között a Cimbalomduó (Balogh Kálmán és Lukács Miklós) képviseli.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.