Budapest, új perspektívákból

Helyspecifikus sorozat indul a Budapesti Építészeti Filmnapokhoz (BÉF) kapcsolódva: a vetítéseken olyan filmeket, archív felvételeket, híradókat, audiovizuális dokumentumokat láthat a közönség, amelyek új perspektívából mutatják be Budapest környékeit, segítenek megtalálni elveszett történeteit, elfelejtett szereplőit.

A BÉF+ első helyszíne a Leonardo da Vinci utcai közösségi kert lesz szeptember 3-án. A program a környéket bemutató archív felvételek, híradórészletek vetítésével indul, majd a Corvin variációk című filmet láthatják a nézők Trencsényi Klára rendezésében - olvasható Kortárs Építészeti Központ közleményében.

A film főszereplői azok a lakók, akiknek el kellett hagyniuk addigi otthonaikat a fejlesztés miatt, és akik felidézik azt az életet, amely az egykori környék közösségeinek mindennapjait jellemezte.

Ezt a Pillanatnyi 8 című olasz film vetítése követi. A mozi a Városportré/Ideiglenes városok című dokumentumfilm-sorozat része, amelyet a ZimmerFrei kollektíva készített nagyvárosok olyan körülhatárolt helyszínein, amelyek éppen valamilyen változáson, átalakuláson mennek keresztül. (hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.