Bozsik Yvette nem kéri a Trafót - Tarlós brutális liberális támadásról beszél

Még meg sem kezdte igazgatói tevékenységét, máris kihátrálna Bozsik Yvette a Trafóból. Tarlós István szerint egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön.

Bár nyártól átvehetné a Trafó igazgatói posztját, levélben máris felajánlotta lemondását Tarlós István főpolgármesternek Bozsik Yvette – értesült a magyarnarancs.hu. Az információt lapunknak is megerősítette a fővárosi önkormányzat sajtóosztálya, és munkatársa hozzátette azt is: a városvezetés foglalkozik az üggyel.

Bozsik kinevezése nagy port kavart a színházi szakmában, külföldről is támogató levelek érkeztek a korábbi vezető, a Trafót létrehozó és 13 éve működtető Szabó György érdekében. Mivel Bozsikot nem tudtuk elérni, csak más forrásból való információkra hagyatkozhatunk. Lemondásának oka egyrészt az lehet, hogy a szakma egy része is ellene fordult, másrészt a környezetéből többen elbizonytalanították, jól döntött-e, hogy pályázott a posztra. Azt egyelőre nem tudni, a főpolgármester hozzájárul-e a távozáshoz, és ha igen, ki kapja meg a színház vezetését.

Bozsik Yvette
Bozsik Yvette

Tarlós István főpolgármester álláspontja szerint megfélemlítették Bozsik Yvette-t, aki emiatt nem veszi át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását.

Tarlós az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust „egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön”. Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt „kicsinálták”, mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát.

A városvezető közölte, hogy az intézmény vezetői posztjára szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.