Botero pénteken dedikál a Szépművészetiben

Fernando Botero kolumbiai festőművész a műveit bemutató tárlat megnyitójának másnapján, október 1-én, 13 órától dedikálja kiállítási katalógusát a Szépművészeti Múzeum Márvány csarnokában.

A Szépművészeti tájékoztatása szerint a kolumbiai születésű alkotó munkáival első alkalommal találkozhat a magyar nagyközönség. A csaknem hatvan, javarészt nagyformátumú olajfestményt és szobrot bemutató kiállítás 2011. január 23-ig látható a budapesti múzeumban.

Mint a tárlat ajánlója hangsúlyozza, a kiállítás egyrészt bemutatja a latin-amerikai festészet egyik híressé vált képviselőjének legújabb munkáit, miközben felhívja a figyelmet azok szellemi és képi előzményeire, másfelől betekintést enged a modern latin-amerikai művészetbe.

A festmények témájuk alapján több csoportba oszthatók: csendéletek, parafrázisok, a latin-amerikai élet helyszínei, eseményei, hétköznapi utcák, színes házak, cirkusz, bikaviadalok arénái. A kiállítás rendezése azonban szakítani fog a kizárólag tematika köré épülő koncepcióval, és a kolumbiai mester festészetének előképeire is fókuszál - emelte ki a múzeum.

A Szépművészetiben 2011. január 9-éig látható a Gustav Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei 1895-1905 című időszaki tárlat, majd februártól az intézmény egy időre bezár, és megkezdődik az épület térszint alatti szárnyának építése.

Botero egyik híres 'elhízott' szobra Berlinben - először találkozhat a művésszel a budapesti közönség is
Berlin
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.