Bondot kitiltották Rómából

Más helyszín után kell néznie Rómában a készülő James Bond-filmnek, mert a helyi műemlékvédelmi illetékesek féltik a tervezett látványos autós üldözési jelenettől az olasz főváros szívének késői reneszánsz szökőkútjait.
A Quattro Fontane Róma történelmi központjában két út kereszteződésének sarkain található. A Spectre című, 24. Bond-mozi producerei úgy képzelték, hogy a 007-es titkos ügynök (Daniel Craig) – vagy az őt helyettesítő kaszkadőr – elszáguld a műemlék mellett, majd átugrik egy akadály fölött. A műemlékvédelmi szakemberek azonban úgy döntöttek, hogy a szökőkutak túl sérülékenyek ahhoz, hogy egy ilyen jelenetben szerepeljenek.

„Nem adtunk engedélyt a Quattro Fontane mellett játszódó jelenetre, mert a helyszín építészetileg túl kényes. Megkértük a producereket, hogy ne ott forgassanak, hanem inkább speciális effektekkel készítsék el ezt a jelenetet az utómunka során. A jelenetet egyelőre felfüggesztették, most azt várjuk, hogy végül hogyan oldják meg ezt a problémát" – mondta el Federica Galloni, kulturális örökséggel foglalkozó illetékes az Il Messagero című olasz napilapnak.

A The Daily Telegraph cikke szerint az 1593-ból származó szökőkutak költséges felújítása éppen februárban fejeződik be. A négy szökőkút isteneket ábrázol: a római Tevere folyó és feltehetőleg a firenzei Arno folyó istenét, valamint Junót és Dianát.

A Sam Mendes rendezésében készülő Spectre felvételei jelenleg ausztriai helyszíneken zajlanak, a stáb várhatóan február 19-én érkezik Rómába, ahol nagyjából öt hétig tart majd a forgatás. A film bemutatását őszre tervezik. (MTI, vs.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.