Bond-múzeum T55-össel

A James Bond által híressé tett mütyürök és autók gyűjteményét nyitotta meg múzeumként a nagyközönség előtt is őfelsége titkosügynökének, 007-nek egy angliai rajongója.

A látványosság a Bond-filmek legendás producere, Albert Broccoli születésének 100. évfordulója alkalmából nyílt meg Keswickben. A múzeumot létrehozó Peter Nelson 20 évet és fontszázezreket áldozott hóbortjának, az összegyűjtött darabokból nyílt kiállítás a világon az első a maga nemében.

A korábbi szájsebész férfinak nem akármilyen Bond-tárgyak vannak a birtokában. „Megvan a polip a Polipkából, és az arany pisztoly Az aranypisztolyos férfiból. És az enyém a Gyémántok az örökkévalóságnak című epizód híres Mustangja, és a két keréken haladó kaszkadőrkocsi is" - büszkélkedett a 48 éves Nelson a BBC tudósítása szerint.

Utóbbira egy New York-i rendőr segítségével tett szert. „Egyszer csak csörgött a telefon, és egy rendőrtiszt azt mondta: megvan az autó. Így hát New Yorkba mentem, hogy megvegyem" - tette hozzá. A kiállított tárgyak csúcspontjai között A kém, aki szeretett engem híres Lotus Esprit Turbo autója, és az Aranyszem orosz T55 harckocsija is látható.

Peter Nelson aukciókon, színészek és a stábtagok segítségével tett szert a Bond-relikviákra. „Kissrác koromban olvastam Ian Fleming regényeit, amelyek igencsak magával ragadták a fantáziámat. James Bond birtokában volt a kifinomultságnak, eleganciának, és humornak, szóval mindannak, amire a fiatal fiúk vágynak az életben" - jegyezte meg Nelson.

                                                                               Bond és az ominózus Lotus

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Roger Moore a híres Lotus Esprit Turbóval
Roger Moore a híres Lotus Esprit Turbóval
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.