Bocsánatot kért Lucas

Egy interjúban fehér rabszolgatartóknak nevezte a filmes a Disney vállalatot. George Lucas elnézést kért a nem megfelelő szóhasználatért. 

Lucas a múlt héten Charlie Rose amerikai tévésnek nyilatkozta azt, hogy eladta "a gyerekeit a fehér rabszolgatartóknak" – írja a BBC. Csütörtökön kiadott közleményében azt írta, hogy "rosszul fejezte ki magát, és egy egyáltalán nem helyénvaló hasonlatot használt." Hozzátette, hogy "nagyon tiszteli a vállalatot".

"Negyven éve dolgozom a Disney-vel, és azért választottam őket a Csillagok háborúja gondnokaiul, mert nagyon tisztelem a céget és Bob Iger vezetését. A Disney nagyszerű munkát végzett a franchise ápolásával és kibővítésével."

A karácsonykor sugárzott, egyórás interjúban, ahol a kérdéses megjegyzés elhangzott, Lucas megkérdőjelezte a Disney-nek a rendezőt illető választását, és arra panaszkodott, hogy a cég nem engedett neki beleszólást a filmek készítésébe.

"Egy retró filmet akartak csinálni. Nekem ez nem tetszett" – mondta. "Minden egyes filmen nagyon keményen dolgoztam, hogy teljesen más legyen. Más bolygókkal, más űrhajókkal, hogy új legyen."

"Ezek a gyermekeim... Minden Csillagok háborúja film. Szeretem őket, én teremtettem őket, nagyon mélyen érintve vagyok bennük. Eladtam őket a fehér rabszolgatartóknak, akik elveszik ezeket a dolgokat."

Az eredeti Csillagok háborúja filmek megalkotója 2012-ben adta el a franchise jogait a Disney-nek 4,05 milliárd dollárért. A legutóbbi, decemberben bemutatott Csillagok háborúja epizódot, Az ébredő Erőt már a Disney készítette. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.