Blues-világsztár Budán

Világsztárt lát vendégül Pribojszki Mátyás február 13-án a Budavári Művelődési Házban, ugyanis az ismert hazai szájharmonikás Big Daddy Wilson amerikai bluesénekessel lép színpadra. Az est folyamán saját dalaik kerülnek terítékre, egyedi hangszerelésben.

Big Daddy Wilson észak-karolinai születésű énekes, gospelen nevelkedett, de a muzsika mellett a küzdősport is jelen volt az életében: egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket ért el. Big Daddy Wilson a tradicionális blues képviselője, ám otthonosan mozog a dzsessz, a raggie, a soul és a gospelek világában is. Jól ismert név már Magyarországon. Idestova 10 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak, a hazai bluesrajongók és zeneértők nagy örömére.

Pribojszki Mátyás és Big Daddy Wilson közel tíz éve találkoztak egy nemzetközi bluesfesztiválon, ahol az est közös örömzenéléssel végződött. Ezt a felejthetetlen estét még számos koncert követte, többek között Budapesten a MÜPA-ban, ahol Big Daddy Wilson Ripoff Raskolnikov, valamint Nagy Szabolcs társaságában lépett fel. A koncert vendége Pribojszki Mátyás volt. (librarius.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.