Biztos a KoMa bázisa

Garantáltan lesz otthona („Bázisa”) a KoMa Társulatnak 2014. december 31-ig. Erről döntött szerda éjjel a XV. kerületi önkormányzat, amely bérbe adja az épületet a független társulatnak.

Már szó volt erről a két és fél hónappal ezelőtti képviselőtestületi ülésen, de a döntést május végére napolták. Szerdán is csak a második körben sikerült a polgármesternek – épphogy – elfogadtatnia az előterjesztést. A voksolást megelőző éles vita inkább politikainak tűnt, mint szakmailag megalapozottnak.

Az öt éve működő társulat tavaly teremtette meg Bázisát a XV. kerületben, a hajdani Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola épületének egyik szárnyában. Körülbelül nyolcmillió forintot költött az épület helyrehozására. A kerülettel kötött közművelődési megállapodás értelmében, a működéshez szükséges ingatlanért cserében, a helyi iskolákban művészeti-nevelési tevékenységet végez a KoMa. A jegybevétel felét a XV. kerület kapja, de se bérleti díjat, se rezsit nem kell fizetnie a színháznak.

A társulat vezetője, Zrínyi Gál Vince lapunknak elmondta: hiába van helyük, a kulturális tárca – feltehetően a miniszterváltás miatt – még mindig nem írta ki a működési pályázatot, sőt még a Nemzeti Kulturális Alaptól januárban elnyert produkciós pályázati pénzt sem kapták meg.

Ebben a helyzetben nehéz tervezni nehéz, mert nem tudják, mikor és mire lesz forrásuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.