Biciklikoncert

Mégsem marad el a Budapesti Fesztiválzenekar idei fellépése a Hősök terén. Ugyan idén sajnos nem rendeztek Budapesti Búcsút, a zenekar elhatározta, biciklikoncertet ad a Critical Mass apropóján a téren, ajándékba a kerékpárosoknak. „Nagyon szeretem és tisztelem a Kritikus Tömeget. Bátran rájuk bízom a jövőnket.“ – nyilatkozta Fischer Iván.

Száznyolcvanmilliós elvonás ide vagy oda, a Fischer Iván vezette Fesztiválzenekar feltalálta magát. Minimális ráfordítással, de annál fontosabb új programmal álltak elő.

A kakaókoncertek után itt a biciklikoncert: a zenekar a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén, tehát jól látható helyen fog zenélni a Critical Mass finish-ében. A tervek szerint a muzsikálás véghangjaira emelkednek majd magasba a kerékpárok. A soktízezer biciklista ugyanis a célba érve, hagyományosan magasba emeli járművét.

A Fesztiválzenekartól eddig sem állt távol a társadalmi szerepvállalás. Annak idején, az első Budapesti Búcsút is a szerb háború áldozataival való szolidaritás címszava alatt rendezték meg, de szenteltek már koncertet a cigányok ügyének is. Hagyományosan zenével állnak ki a nekik fontos ügyekért.

Mint a Critical Mass létrehozója és szervezője, László János írta: az egész ötlet (zenélni a CM után) Fischer Ivántól származik, a zenekar kereste meg a szervezőket a felajánlással.

A program, akár a karácsonyi meglepetéskoncerteké, egyelőre titkos. Valószínűleg a hangulathoz illő, könnyedebb műsor várható.

A Budapesti Fesztiválzenekar az idén másodszor ad lehetőséget a tehetséges zenészpalántáknak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.