Bevállalós csaj és a Vándorállat - Fedezze fel a kortársakat a Budapest Art Weeken

Budapest Art Week néven április 19-24. között nálunk is megrendezik a világon immár hagyománynak számító város-specifikált, egyhetes képzőművészeti rendezvénysorozatot. Az Art Week több mint 60 olyan művészeti eseményt hangol össze, amelyek feltérképezik a képzőművészet aktuális és jelentős helyszíneit. Egy háromezer forintos karszalaggal az összes helyszínre beléphetünk.

A hét ArtHeart programja például azoknak szól, akik a látogatásaik során szerzett képzőművészeti élményeiket szeretnék megosztani másokkal és örömmel fogadják a hozzáértő kalauzolást is. Szerdán Bérczi Linda, az Art Week igazgatója indul sétára 11-kor az Iparművészeti Múzeumból a Vár felé. Csütörtökön az egyik alkotásával Szegeden botrányt okozó Győrffy László Kalandozások a test mentén címmel délután 3-tól a Várfok Project Roomból indulva látogat meg három olyan galériát, amelynek kiállítása épp a test körül forog. Pénteken délután 4 órától pedig a tavalyi velencei biennálén kiállító Cseke Szilárddal indulhatunk útnak a Várkert Bazár Koszta-kiállításáról a Képzőművészeti Egyetemre, miközben a közeli Deák Erika Galériába is benézhetünk Bartis Attila akkor nyíló kiállítására.

Forrás: Budapest Art Week / Facebook

Szombaton aztán több tematikus galériatúra is indul. Egy-egy környéket, négy-öt közeli galériát lehet bejárni a tervezett sétákon két-három óra alatt. Az egyik túra például a Bevállalós csaj és a Vándorállat címmel budai galériákat érint, a másik Az elegáns belvárosi házak titokzatos rejtekében címen vezet el kevesek által ismert lakásgalériákba. Egy harmadik a köztéri szobrokat járja végig vasárnap délután a Falk Miksa utcai Columbo-szobortól Tisza Istvánig.

Az Art Week keretében rendezik meg a Nyitott Műtermek Délutánját is vasárnap délután, amikor is öt kollektív műterem nyílik meg, például Szurcsik Józsefék Váci úti alkotóhelye a volt Láng Gépgyárban (a 152-156. szám alatt); Borsos Lőrincék Nagytétényi út 48-50. alatti bázisa, az Art Quarter Budapest; Kucsora Mártáék Vizafogó út 2. alatti műhelye, az Art Factory; Németh Marcellék ICA nevű helye a Karolina út 65.-ben és Cseke Szilárdék L Art Open Studiója a Nagytétényi út 48-50.-ben. 

Néhány helyet biciklivel is érinthetünk az úgynevezett ArtRide túrákon. Vasárnap délután 1-kor az Árpád hídi pesti oldalán lévő buszmegállóból indul kerékpártúra két közeli társas műteremhez és tovább, de ezt már nézzék meg a programoldalon, a bpartweek.hu-n.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.