Besenczi marad

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, miután a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta a teátrumot jelenleg is vezető színművész újbóli kinevezését.
Gyutai Csaba (Fidesz) polgármester a közgyűlésen azzal indokolta a döntést, hogy a zalaegerszegi színházban jó színvonalú, népszerű produkciókat láthatott a közönség, rekordokat döntő előadásszámot sikerült elérni. Besenczi Árpád kinevezése 2015 februárjától újabb öt évre szól.

Besenczi Árpád azt mondta: az elvégzett munkára büszkék lehetnek, de még sok megoldandó feladat van hátra. Továbbra is olyan darabokat - operettet, musicalt, vígjátékot, kortárs darabokat - kell színpadra állítani, amelyek vonzzák a közönséget és nemcsak szórakoztatják, hanem el is gondolkodtatják nézőket.

Mindezek mellett a felnövekvő generáció problémáival is foglalkoznak, ezért interaktív játék formájában a népszerű tantermi deszka program tovább folytatódik - beszélt a tervekről Besenczi Árpád.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az elmúlt évadban 311 előadását tartott, a produkciókat csaknem 72 ezer néző látta. Az előadásokra több mint 9 ezer bérletet váltottak, a teljes bevétel megközelítette a 104 millió forintot.

Besenczi Árpád kinevezése 2015 februárjában jár le. Az igazgatói székért egyedüli jelentkezőként indult az idén kiírt pályázaton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.