Beperli a Narancs Pozsgai Zsoltot

Az Új Színház művészeti vezetője azt állította, hogy a Magyar Narancs pénzért folytatott lejárató kampányt Dörner György ellen.

Az MTI 2012. március 20-án kiadott, „Új Színház – Földindulás: az új vezetés első bemutatója” című, az Új Színház sajtótájékoztatójáról szóló híre szerint Pozsgai Zsolt, az Új Színház művészeti vezetője azt állította, hogy a Magyar Narancs című lap az Új Színház új vezetése ellen közpénzből finanszírozott lejárató kampányt folytatott, továbbá hogy erre vonatkozóan az Új Színház előző vezetése szerződést kötött a Magyar Naranccsal, valamint hogy a Magyar Narancs két szerkesztője egyes színdarabok szerzőit, illetve az örököseit és a darabok jogtulajdonosait avval kereste fel, hogy játszási jogaikat vonják vissza, illetve ne is adják oda az Új Színháznak – írja közleményében a Magyar Narancs.

Pozsgai Zsolt ezen állításai hazugságok – szögezi le a szerkesztőség közleménye. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Narancs semmiféle, közpénzből finanszírozott lejárató kampányt nem folytatott az Új Színház vezetése ellen, az Új Színházzal erre vonatkozó szerződést nem kötött, és a lap szerkesztői egyetlen szerzőt, örököst vagy jogtulajdonost sem kerestek fel avval, hogy a játszási jogokat vonják vissza, illetve ne adják oda az Új Színháznak.

A Magyar Narancs kiadója Pozsgai Zsoltot ezekért a valótlan kijelentéseiért személyiségi jogsértés miatt beperli - közölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.