Beethoven a startkövön

Szegeden vendégszerepel Beethoven, Mozart és Haydn, a Móra Ferenc Múzem dísztermében megrendezett "komoly vasárnapokon".

Az elmúlt évszázadok legnagyobb zeneszerzőinek melódiái a hazai komolyzenei élet jeles képviselőinek tolmácsolásában csendülnek fel vasárnaptól négy alkalommal egy különleges hangulatú hangversenysorozaton a szegedi Móra Ferenc Múzeum nagytermében.

A Kultúrpalota dísztermében vasárnap elsőként Beethoven szonátáit hallhatja a közönség Márffy Gabriella hegedűművész és Gustav Gertsch svájci zongorista előadásában.

Október 11-én a Primavera trióé lesz a színpad, Isabelle Oechmichen francia zongorista, Kosztándi István hegedű- és Sin Katalin gordonkaművész adja elő Haydn, Schubert és Brahms egy-egy kamaraművét.

A hangversenysorozat harmadik estjén Maczelka Noémi zongoraművész és Szécsi Edit énekművész szórakoztatja a közönséget Mozart, Beethoven egy-egy szonátájával, és Schumann Asszonyszerelem, asszonysors című dalciklusával.

A Vasárnapi koncertek a Kultúrpalotában utolsó előadása már a karácsony hangulatának jegyében fog telni: ádvent idején, december 20-án Bálint János fuvolaművész, Felletár Melinda hárfaművész és Sin Katalin gordonkaművész Mozart- és Brittan-műveket, az ünnephez illő muzsikát játszik majd a Weiner Kamarazenekar közreműködésével, Weninger Richárd vezényletével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.