Bátor évad jön a Nemzetiben

Az évad fele ősbemutatókból áll, a merész darabválasztásokat pedig szinte missziónak fogja fel a mindeközben befogadószínházként is működő Nemzeti Színház vezetősége, amely a bátornak mondott darabválasztási stratégia helyességét igazolva látja a színház növekvő látogatottságában.

Tavaly már 113 ezer nézőt számláltak a Nemzetiben, ahol az új évadban még többet, már 120 ezer nézőt várnak a változatlan áron kínált jegyekkel és bérletekkel - hangzott el az évadzáró mai sajtótájékoztatón, ahol Vidnyánszky Attila főigazgató ismét hangsúlyozta, hogy ha rajta múlna, ingyenessé tenné a potenciális közönség adójából fenntartott teátrumot, ahol jegyáremelés emiatt fel sem merült.

Felmerült viszont a megkezdett út folytatása, és több magyarra ezidáig le sem fordított mű bemutatása, mint például Dosztojevszkij befejezetlen szatirikus kisregénye, a Krokodil bemutatása, amelyet a legendás orosz színházcsináló, Valerij Fokin rendező visz színre, és október 7-én az új évad első premierje lesz a nagyszínpadon. Vidnyánszky Attila rendezésében október 23-án mutatják be Szilágyi Andor Tóth Ilona című művét, amelynek címszerepét a Körhintában Törőcsik Mari szerepét játszó Kiss Andrea egyetemi hallgató alakítja, a darabban Mécs Károly is játszik.

Bozsik Yevtte Assisi Szent Ferenc életéről rendez formabontónak ígérkező előadást, Vidnyánszky Attila pedig a Csíksomlyói Passió rendezői közé teszi le névjegyét, monumentális összeművészeti élményt ígérve. A főigazgató a jövő évadban a stúdiószínház egyik bemutatóját is jegyzi: negyedik alkalommal rendezik meg, ezúttal is az előzőektől eltérő Bánk bánját, amelyben Söptei Andreára bízta Melinda megformálását. A színésznő és kollégája, az új évadban is sokat foglalkoztatott - többek közt Assisi Szent Ferencet is alakító - Trill Zsolt adta arcát a Nemzeti Színház új évadához, amely a Szenvedélyek színháza címen fog felkerülni - a teátrum művészeti vezetőinek reményei szerint - a sikeres évadok sorának listájára.

A 2016/2017-es színházi évadban a Duna parti palota nagyszínpadán öt, a Gobbi Hilda Színpadon három, a Kaszás Attila teremben kettő, és a Bajor Gizi Szalonban egy előadás debütál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.