Bárzongorista versenyt hirdet a New York kávéház

Ismét rendeznek Budapesten bárzongorista versenyt. November 20-ig lehet jelentkezni a New York kávéház rendezvényére, amely nem álláskereső, hanem egy márciusig tartó kávéházi zenés sorozat lesz.

A New York Café és a Roland keresi a legtehetségesebb bárzongoristát. A többfordulós kávéházi megmérettetésre már lehet jelentkezni, a pályázók közül neves szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján választják ki a legjobbat. Az eseménysorozat alatt a versenyzők a korlátlan lehetőségek zongoráján, egy V-Piano Grandon bizonyíthatják virtuozitásukat.

A New Yorknak régebben is volt zongoristája, és most is van szerződtetett billentyűse, nem egy állshirdetésről van tehát szó, hanem egy kulturális eseménysorozatról. Tény azonban, hogy a győztes állásajánlatot kap. Jelenkezők már vannak, nemcsak bárzongoristák, hanem a zene más területein működő billentyűsök is.

A versenyt 2003 és 2007 között korábban is megrendezték, akkor a Filmmúzeum és a Roland támogatásával. E versenyek nyertesei között volt például Ökrös Ottó, Farkas Sándor, Orosz János, Taligás Tibor. Az utolsó versenyévben, 2007-ben a Művészetek Palotájában rendezték a döntőt. Akkor Táborosi István nyert.

Az idei verseny első állomása december 4-én lesz, a döntő pedig jövő év március 18-án a New Yorkban. Már most lehet asztalt foglalni a  a verseny honlapján. A zsűri tagjai idén Nyári Károly, zongoraművész, a  zsűri elnöke, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Rakonczai Viktor zeneszerző.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.