Balsai Móni Csudapestje

Nincs tökéletes film, de a Liza elég közel áll hozzá – írta Fáy Miklós a Liza, a rókatündérről. Az új magyar film főszereplőjével, Balsai Mónival, a Magyar Színház színészével beszélgetünk erről is a keddi Nol-Presszóban.

Balsai Móni eddig leginkább naivákat játszott, de ebben az évadban ráosztotta Horgas Ádám Lady Macbeth szerepét a Magyar Színházban. Azt tudakoltuk tőle a Nol Presszóban, milyen közös vonásuk van a kegyetlen, céltudatos, a gyilkosságtól vissza nem riadó nővel.

Beszélgettünk szívósságról és kitartásról, gleccsermászásról. A fura ételek rettentik el leginkább. De Ujj Mészáros Károly, a Liza rendezője rajong ezekért, ezért került a filmbe juharszirupos ponty, lekváros gombapörkölt vagy csülkös csokipuding.

A film helyszíne: Csudapest. Balsai Móni mesélt a saját Csudapestjéről, ahogy az is kiderül, a Moszkva téri vagy a Nyugati téri óra az igazi találkozópontja.

A Nol-Presszóban Balsai Móni
A Nol-Presszóban Balsai Móni

Beszélgetünk az örökbefogadásról, mivel a stáb pártfogásába vett két rókát a Budakeszi Vadasparkból, a színésznő pedig a Budaörsi Menhelyről hazavitt egy kölyökkutyát. 

Fáy Miklós: Meg vagyunk mentve

"Nincs tökéletes film, de a Liza azért eléggé közel áll hozzá. Benne marad a világában, de a világa elég tágas, Japánig ér, és soha, sehol nem unalmas ez a világ. Nem is tudom, mikor jön rá a néző, hogy ez most tényleg valami más, tartós anyag. Talán a kezdésnél és újrakezdésnél. Vagy a zenénél. Vagy a betűknél a főcímben. Vagy Balsai Mónikánál." Fáy Miklós filmkritikáját itt olvashatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.