Balettel ötvözött breaktánc a Trafóban

Február 26-án és 27-én is fellép a Trafóban a kanadai RUBBERBANDance Group. Empirikus hányados című előadásukban a konvenciókat átlépve ötvözik a hiphop, a dance és a balett elemeit. A társulat maga is meglehetősen vegyes, a tagok között vannak breakesek, balett-táncosok, de akadnak, akik a cirkusz világából érkeztek.
Victor Quijada, a Los Angelesben született táncos-koreográfus 2002-ben hozta létre a társulatot. A sokszínűségre és technikai tudásra épített előadásaikkal bejárták az egész világot az elmúlt évtizedben. Tagjaik vendégszerepeltek már a Cirque Du Soleil produkciókban is.

Több rangos elismerésben is részesültek, mint például az angol Peter Darrel Choreography Award vagy az amerikai Choreography Media Honors díj. Nálunk 2011-ben jártak legutóbb a Loan Sharking című előadásukkal.

A most látható műsorukban gyengédséget, humort, de ugyanakkor megszállottságot és hirtelen erőszakot is ígérnek. A program zeneszerzője Jasper Gahunia hegedűszóval, operarészletekkel, karchangokkal és elektronikus zenével operálva nyújtja a zenei alapot a táncosok előadásához.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.