Balett, cirkusz, gyerektánc Győrben

Hatvan jelentkező társulatból 24 mutatkozik be Győrött a XI. Magyar Táncfesztiválon. A budapesti mellett a hazai táncművészet legnagyobb seregszemléjének keretében rendezik meg az I. Magyar Gyermek Táncfesztivált is.

Ismét a tánc fővárosa lesz a nyáron Győr – fogalmazott Kiss János, a Győri Balett igazgatója a június 15-én kezdődő fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján. A hazai társulatok a legutóbbi sikerdarabjaikon kívül premierekkel és kísérletező előadásokkal is bemutatkoznak.

Társműfajként jelenik meg a programban a rövid idő alatt népszerűvé vált Recirquel Újcirkusz Társulat. A Táncoló Filmkockák című sorozat vetítése pedig a tánc népszerű, igényes, filmvásznon is megjelenő, stílusteremtő nagy korszakait mutatja be.

Nagyvárad Táncegyüttes: Pomádé király új ruhája
Nagyvárad Táncegyüttes: Pomádé király új ruhája

A szervezők összefoglalóan élménytáncnak nevezték a látható produkciókat.  Fellép – többek között – a Magyar Nemzeti Balett, az Inversedance, a Budapest Táncszínház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett és az Experidance. A színház Kisfaludy termében az ínyencek találhatnak maguknak egyéni hangvételű előadásokat. A színház előtti téren is lesznek bemutatók, és estéről estére közös táncra várják a helybelieket. A fesztivált a Győri Balett Uneven (Kizökkent) című premierével nyitják meg.

Az I. Magyar Gyermek Táncfesztivál keretében Fitos Dezső Társulata mutatkozik be elsőként, de mesebaletteket is láthatnak a kisebbek. A szakmai programok közül kiemelkedik az a kurzus, melyen a San Franciscó-i balett vezetője tart továbbképzést győri, pécsi és budapesti fiataloknak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.